Test: Mio H610, navigator voor vrouwen

Meestal is de auto het uitgangspunt bij het ontwerpen van een navigatieapparaat, maar bij de Mio H610 is dat eens een keer niet zo. Mio heeft duidelijk een wereldreiziger in gedachten gehad of beter gezegd: wereldreizigster, want de kleine, sexy H610 is echt een vrouwengadget.

Je stopt hem makkelijk weg in een tas of in je broekzak en anders kan je hem met de meegeleverde koordjes ook om je hals of pols dragen. Handig als je een vreemde stad wilt verkennen. De doos telt drie frontjes, die vrij makkelijk te verwisselen zijn en nog een leren etui. Eindelijk een personal navigation device (pnd) die echt persoonlijk is.
-

OORDEEL

+klein
+ compleet
+ persoonlijk
- Mio Map 3 is niet intutief
- geen kaarten van wereldsteden

"Eindelijk een echt persoonlijk navigatieapparaat, dat je zo in je broekzak schuift. Klein, compleet en sexy. Ook handig zonder auto."

De Mio bevat alles om het je op reis naar je zin te maken. In het hoofdmenu van de pnd is een virtuele rugzak te vinden vol handige zaken zoalals een kompas, valutacalculator en internationale telefooncodes. Sluit de Mio aan op een pc met internet en hij haalt vanzelf weerberichten van over de hele wereld binnen. Daar moet je dan wel eerst een synchronisatieprogramma voor installeren, dus eigenlijk heb je er alleen thuis voor vertrek wat aan.

Tokio
Hoewel je wel de tijd en het weer in Tokio kan bekijken en zelfs kan uitrekenen wat daar een normale fooi is, hoef je niet op de Mio te rekenen om er de weg te vinden. Er wordt namelijk alleen kaartmateriaal voor Europa meegeleverd.

Ik ben zelf niet weg van de navigatiesoftware die Mio voor zijn toestellen gebruikt (Mio Map 3). De niet intutieve bediening en kleine aanraakknopjes zijn het grootste bezwaar. Dat is op het scherm van de C250 (een budgetmodel van Mio; in het volgende nummer bespoken) al lastig, maar op het 2,7 inch-scherm van de H610 zijn slanke vrouwenhanden met lange nagels haast verplicht.
Als alternatieve aanwijspen kun je het polskoordje gebruiken, waaraan een hardplastic labeltje met twee uitsteeksels hangt.


Prijs: 399 ,-- (excl. btw) | Info: www.mio.nl