TEST: NEC Versa S940

Het eerste wat opvalt aan de NEC is het breedbeeld scherm.NEC heeft echter het formaat ervan tot 13 inch (33 cm diagonaal) teruggebracht, zodat het geheel draagbaar en compact blijft.
Acht budgetnotebooks

Inleiding
Toshiba Satellite L10-193
Sony Vaio VGN-FS215B
Acer Travelmate 4152LMi
HP Compaq NC6120
Gigabyte G-MAX N501
Maxdata Pro 600I Select
Asus 6000G
NEC Versa S940
Conclusie

Dit idee pakt goed uit; met een gewicht van maar twee kilogram is het apparaat lekker licht. Het toetsenbord is desondanks lekker ruim en heeft een prettige aanslag.

De NEC heeft net als de Sony Vaio VGN-FS215B een 'Port Duplicator', waardoor nog eens 2 extra USB-poorten en aansluitingen voor een muis, toetsenbord, printer en beeldscherm beschikbaar zijn. De Port Duplicator van NEC is echter niet net als de Sony een soort onhandig docking-station; je kunt het plastic poortenblok gewoon met een kabeltje aan de laptop bevestigen. De accu gaat bij normaal gebruik tot vier uur mee; en dat is heel behoorlijk.

De prestaties komen overeen met andere notebooksin deze prijscategorie, metde harde schijf als positieve uitschieter. Voor de adviesprijs van een krappe duizend euro exclusief BTW is dit een prachtige machine.