Test: Panda Internet Security 2007

Bij eerdere testen van Panda Internet Security viel het ons al op dat dit pakket steeds gebruiksvriendelijker wordt. We waren dan ook benieuwd of het de makers is gelukt deze stijgende lijn door te zetten in de 2007-versie.

Vanuit 'usability'-oogpunt is er weinig veranderd, maar het aantal mogelijkheden is verder toegenomen. De gebruiker kan instellen dat het pakket zich via een zelfdiagnose tijdens de start van Windows controleert op een goede werking. Verder treffen we in de geavanceerde instellingenvensters de optie 'CPU Load Management' aan. Hiermee vermindert Panda het beslag op de processor zodra er meer taken moeten worden uitgevoerd. Je vertraagt hiermee weliswaar de scanroutine, maar je geeft meer lucht aan andere lopende processen. Ook kun je wachtwoordbeveiliging inschakelen om te voorkomen dat met name geavanceerde instellingen zonder toestemming worden aangepast door andere gebruikers.

Fraude-sectie
In versie 2007 hebben de makers zich geconcentreerd op de beveiliging van persoonlijke gegevens. Via een aparte Fraude-sectie kun je niet alleen instellen

OORDEEL
+ persoonlijke gegevensbeveiliging
+ zelfdiagnose van instellingen
+ afscherming instellingen
- verspreide configuratievensters
- uitgebreide, visueel georinteerde logboeken

"Panda Internet Security 2007 is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde gebruikers, hoewel de geavanceerde instellingen een drempel kunnen vormen.

dat het pakket moet beschermen tegen phishing-aanvallen, maar ook dat het continu moet controleren of er geen persoonlijke informatie (zoals credictcard-gegevens) naar een externe server wordt gestuurd. Ook een bescherming tegen dialers (software die ongemerkt via een inbelmodem naar een duur betaalnummer belt) is aanwezig, een functie die voornamelijk van pas komt voor computers die nog over een modem en telefoonlijn beschikken.

Installatieroutine
Tot slot is de installatieroutine van Panda noemenswaardig. Tijdens de 'setup' wordt een volledige systeemscan uitgevoerd, zodat je de software op een schone basis installeert. Als je zeker bent van je zaak en tijd wilt winnen, kun je deze stap ook overslaan.

Prijs: 59,95 (excl. btw) | Info: www.pandasoftware.nl