Test: QIP BackupClient

Het meest waardevolle bezit van een bedrijf is informatie, zo waardevol dat verlies ervan een faillissement als gevolg kan hebben. WINMAG Pro bekijkt QIP BackupClient, een online back-up-dienst. Deze functioneert onafhankelijk van de locatie en '24/7', als er maar internet is.

QIP BackupClient.nl draait niet op eigen software, maar wordt aangestuurd door het gerenommeerde programma BackupAgent. BackupAgent is zeer populair onder internet solution providers en niet voor niets, want het kan vrijwel alles wat je maar zou willen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld concurrent Backup Manager van Iaso, kan BackupAgent met verschillende back-up sets en gedetailleerde tijdschemas werken. Dankzij het systeem van back-up sets zou je van kritieke informatie elke werkdag een back-up kunnen laten maken, maar van minder belangrijke informatie, slechts n keer per week. Behalve dat dit aanzienlijk in tijd scheelt is het ook overzichtelijker te beheren.

Netwerkmogelijkheid
Met QIP BackupClient maak je net zo makkelijk een back-up van bestanden en mappen op een netwerkserver. Dat is behoorlijk belangrijk, want daar staat vaak de belangrijkste informatie. Ook online SQL-databases en data van een Exchange Server neemt het programma desgewenst mee. Om de beschikbaarheid van een back-up te vergroten kun je met BackupAgent ook een kopie op een locale schijf zetten. Mocht internet dan plat gaan en je wilt een bestand terughalen, dan is dat in ieder geval nog mogelijk.

border=1

Gratis proberen
QIP BackupClient is van zichzelf al een helder en overzichtelijk programma, maar met de "Backup Wizard" en "Herstel Wizard" kan er eigenlijk niets mis gaan. We kunnen zeker aanraden de dienst eens te proberen. Dat kan gratis en vrijblijvend, gedurende dertig dagen. De abonnementstarieven starten bij 9,95 per maand voor 1 GB opslagruimte, wat best pittig is. Veel voordeliger is de aanbieding die QIP op dit moment heeft: 40 GB voor slechts 14,95 per maand.

QIP BackupClient.nl

SPECS
Prijs: vanaf 9,95 per maand (excl. BTW)
Opslagruimte: vanaf 1 GB
Info: www.backupclient.nl

VOOR EN TEGEN
+ meerdere back-up-sets
+ uitgebreide tijdschemas
+ lokale back-up mogelijk
+ kan netwerkbestanden meenemen
- starttarief relatief duur

OORDEEL

Elegant opgezet pakket, met heel veel mogelijkheden."