Test: Route 66 Chicago 9000

Het logo van het Nederlandse Route 66 is een vertrouwd beeld, maar we zagen het nog niet eerder op een navigatiekastje staan. Tot nog toe beperkte het bedrijf zich namelijk puur tot software. Met de Chicago-lijn brengt het heuse navigators op de markt.

In november is een lijn van vier Route 66-pnd's op de markt gekomen, die alleen van elkaar verschillen wat betreft de meegeleverde kaarten en de aanwezigheid van tmc. De Chicago 9000 is het duurste model, met zowel tmc als de detailkaart van Europa op sd-kaart. Alle modellen kunnen mp3's afspelen, maar niet tijdens het navigeren. De mp3-software is dezelfde als in de H610 van concurrent Mio-Tech.


OORDEEL
+ duidelijke bediening
+ overzichtelijke kaart
+ tmc
+ krachtige gps-ontvanger
- stemaanwijzingen in de bebouwde kom

"Duidelijk, eenvoudig en compleet."

Royaal

Het 4,3 inch-scherm van de pnd is royaal en de kaart zelf ziet er rustig en overzichtelijk uit. Aan de onderkant ligt een dikke informatiebalk over het scherm heen, maar die kan je ook aan de rechterzijde neerplanten, waar hij minder ruimte inneemt. Een bestemming opgeven werkt heerlijk maar is even wennen, er is namelijk maar n vak voor alle zoektermen. Bovendien hoef je zoektermen niet af te maken; de Chicago 9000 probeert zelf uit te vinden wat je bedoelt. Tik 'rotter jeric 5' en de pnd komt vanzelf met de Jericholaan 5 in Rotterdam als voorstel, wat inderdaad het adres is dat wij bedoelden.

Krachtige gps-peiler

In de bebouwde kom volgen de stemaanwijzingen over wat komen gaat en wat je nu moet doen elkaar soms in zo snel tempo op dat het lastig te volgen is. Bij het inslaan van een straat begint de kaart net even te laat met draaien wat een onwerkelijk gevoel geeft als de auto intussen alweer rechtdoor rijdt. Heel bezwaarlijk is het echter allemaal niet. De gps-peiler is snel en krachtig en werkt vaak ook binnen. Bovendien haalt de Chicago met de ingebouwde tmc-antenne zelf verkeersinformatie binnen.

Prijs: 449,-- (excl.btw)| Info: www.66.com