TEST: TomTom Go 700

De Go 700 is een navigator die je door heel Europa loodst, want alle Europese kaarten staan opgeslagen op de ingebouwde harde schijf van 2,5 GB en dus is de GO 700 snel.

Het kastje kreeg een plaatsje onder de voorruit en ging mee op reis naar Zuid-Frankrijk. Het omzeilen van de verkeerschaos rond Antwerpen is eenvoudig door de stad als te vermijden op te geven en dat de alternatieve route via een tolweg gaat (Liefkenshoektunnel, AutoRoute), wordt keurig gemeld - al staat er niet bij hoeveel tol wordt geheven. Het apparaatje kan ook alternatieve routes om files heen uitstippelen. Voor deze service dient wel extra te worden betaald, voor heel Europa 80 per jaar, voor Nederland 30. Gebruik je de TomTom om dagelijks naar het werk te gaan, dan valt dat bedrag ook wel weer mee.
Uiteraard herkennen we bij de Go 700 de vertrouwde TomTom gebruiksvriendelijkheid en de navigatiekwaliteit.

Extra's

Extraatjes die dit apparaat biedt zijn een afstandsbediening (voor bijrijders?) en de Bluetooth koppeling met de mobiele telefoon waarmee je hands free kunt bellen en additionele informatie kunt downloaden, zoals verkeersinformatie en het weerbericht.
Vermeldenswaardig is nog de uitstekende kwaliteit van de speaker, het goed ontspiegelde display en de uitstekende betrouwbaarheid: resetten behoort (nagenoeg) tot het verleden met dit Linux-kastje.