TEST: Toshiba Satellite L10-193

De Toshiba blinkt niet uit in stijlvolle vormgeving, maar het is de laptopfabrikant vergeven; de L10 is enorm robuust en degelijk! Bovendien is het apparaat prettig in gebruik.
Acht budgetnotebooks

Inleiding
Toshiba Satellite L10-193
Sony Vaio VGN-FS215B
Acer Travelmate 4152LMi
HP Compaq NC6120
Gigabyte G-MAX N501
Maxdata Pro 600I Select
Asus 6000G
NEC Versa S940
Conclusie

De toetsen van het toetsenbord zijn lekker ruim, waar vooral mensen met wat dikkere vingers profijt van hebben. Ook heeft het toetsenbord een prettige aanslag. Het 15 inch-TFT scherm is voor deze prijsklasse van verbluffende kwaliteit; de kleuren zijn levendig en het beeld is haarscherp. Een minpuntje zijn de ingebouwde speakers; deze zijn van matige kwaliteit. Over de accuduur zijn we daarentegen wel zeer tevreden; deze gaat gemiddeld ongeveer twee uur en drie kwartier mee.

Toshiba bedient de zakelijke gebruiker met Microsoft OneNote 2003, een programma voor het snel maken en beheren van notities. Ook levert Toshiba een aantal hulpprogramma's mee, voornamelijk voor het maken van dvd's.

De prijs-/prestatieverhouding is uitstekend. De L10 is geen bloedsnelle machine, met name het geheugen blijft achter op de rest, maar voor 840 euro krijg je een heel compleet en robuust systeem. De laptop is met de eenvoudige videokaart duidelijk niet bedoeld als game-machine, maar dat zal voor de beoogde doelgroep een niet al te groot probleem zijn.