Test Van Dale Elektronisch Groot Woordenboek Engels 2008

Het 'Van Dale Elektronisch Groot Woordenboek Engels 2008' bevat circa 206.000 trefwoorden voor Engels en 105.000 trefwoorden voor Nederlands. Het is volgens de uitgever het grootste en compleetste vertaalwoordenboek voor studie, kantoor en taalprofessionals.

Wij hebben de vertaaldisk een tijdje in gebruik gehad op de pc. Zelden zoek je tevergeefs naar een woord en in haast alle gevallen vind je in de voorbeeldzinnen wel een suggestie voor een mooie


OORDEEL

+ veel trefwoorden
+ veel voorbeelden
+ helder en overzichtelijk
-eerste start is traag
- cd-rom verplicht in drive

"Voor zakelijk gebruik is deze Van Dale-disk nog atijd te prefereren boven gratis internetalternatieven."

Engelse vertaling van je Nederlandse gedachten.

De interface blijkt eenvoudig aan te passen. Zo kun je ervoor kiezen bepaalde informatie al dan niet te tonen of het lettertype te vergroten. De menustructuur is helder en overzichtelijk. Alle functies hebben sneltoetsen, maar je kunt ook snel met de muis je weg vinden door het pakket. Handig is ook de uitbreiding voor Word die de tekstverwerker uitbreidt met een vertaaloptie voor ieder woord.

Internet-tijdperk
Nadelen zijn er ook. Het is een mal idee dat je dit internet-tijdperk altijd de cd-rom in de drive moet hebben zitten en dat het eerste keer starten dan ook nog eens 25 seconden duurt. Voor zakelijk gebruik is de Van Dale-disk echter toch te prefereren boven gratiswoordbetekenis-sites als Dictionary.com en Wiktionary. Op die 'free' sites word je behoorlijk afgeleid door allerhande banners en links naar meer informatie.

NB: verkrijgbaar en bestelbaar bij de goede (kantoor)boekhandel.