Test: vijf Bluetooth headsets

Een Bluetooth headsetje is d oplossing voor wie veel belt, maar niet heel de dag met een toestel in de hand of bedraad oortje in het oor wil lopen. Ookwanneer je simpelweg je beide handen vrij moet hebben, is het een uitkomst.
Bluetooth headsets
Inleiding

Bluetrek X2
Plantronics Voyager 510S
Jabra JX10
Jabra BT500
Cellink BTHS 6033F

Conclusie

Draden en snoeren zijn uit. Randapparatuur als muizen en toetsenborden komen steeds vaker zonder draad van de fabrieksband rollen. Ook internetverkeer gaat tegenwoordig steeds vaker door de lucht. Snoeren lijken dankzij technieken als gprs, umts, WiFi en Bluetooth steeds minder noodzakelijk. De mobiel bellende zakenman of -vrouw heeft er wel oor naar: laatstgenoemde techniek maakt namelijk handenvrij bellen mogelijk, via een Bluetooth headsetje. Handig voor in de auto, maar ook een welkome aanvulling op kantoor, op beurzen, met presentaties en in de sportschool. Eigenlijk overal waar je beide handen vrij wilt houden.

Lichtgewicht
De nieuwe generatie 'behind the ear'-headsets is bovendien een stuk lichter voorheen: in onze headset-test van WM 03/2004 lag het gemiddelde gewicht rond de 26 gram, terwijl de zwaarste uit deze test slechts 19 gram weegt. Maar doen deze 'oortjes' ook altijd wat ze beloven? WINMAG luistert, kijkt, vergelijkt, en doet op de koop toe een verrassende ontdekking.