Test: vijf Bluetooth headsets - Bluetrek X2

Een Bluetooth headsetje is d oplossing voor wie veel belt, maar niet heel de dag met een toestel in de hand of bedraad oortje in het oor wil lopen. Ookwanneer je simpelweg je beide handen vrij moet hebben, is het een uitkomst. WINMAG test vijf Bluetoothheadsets en doet een verrassende ontdekking.
Bluetooth headsets
Inleiding

Bluetrek X2
Plantronics Voyager 510S
Jabra JX10
Jabra BT500
Cellink BTHS 6033F

Conclusie

Voor wie niet van fragiele, kwetsbare headsetjes houdt, komt Bluetrek met het nieuwe model X2. Spatwaterdicht, en het kan nog tegen een stootje ook, zo rept de handleiding. Daar heeft het bedrijf geen woord mee teveel gezegd. De X2 is klein, maar robuust. Hiermee kun je rustig door een plensbui lopen: de buitenkant is vrijwel geheel omgeven met een water- en schokbestendig rubber. Het geeft de X2 een iets minder chique, maar wel stoer uiterlijk. De doelgroep is duidelijk: de X2 is gemaakt voor sportievelingen en voor intensief buitengebruik. Natuurlijk is de stevigheid ook voor de zakelijke gebruiker een pre.

Stug
De rubberen laag heeft wel een duidelijk nadeel: het maakt de bediening van met name de volumeknoppen nogal stug. Je moet wel heel hard drukken wil je het volume verstellen, en laat dat nu net lastig zijn als je een headsetje om je oor hebt. Het draagcomfort is prima, mede dankzij de uitgebreide collectie oorhaakjes en -dopjes die Bluetrek meelevert. Ook de installatie gaf geen problemen. De veertien uur spreek- en zeshonderd uur standby-tijd zijn lekker ruim.

Vreemd
Tijdens het testen van de geluidskwaliteit viel ons iets vreemds op. Het apparaat klonk prima in combinatie met een SonyEricsson W800I, maar vreemd genoeg wat minder met een Orange SPV C600. In combinatie met een Samsung D800, toch een modern toestel, holde de geluidskwaliteit hard achteruit. Tijdens gesprekken vielen hele woorden weg en een flinke ruis vergalde het geluid dat wel doorkwam. Voor aanschaf dus altijd even testen met je eigen mobiel!

Prijs: 79,70
Info:www.bluetrek.com
Score: