Test Windows Live Messenger

De opvolger van Microsoft's MSN Messenger wordt als een van de eerste toepassingen van Windows Live gentroduceerd. Het programma is in grote lijnen hetzelfde als zijn voorganger; veel veranderingen zijn cosmetisch van aard. Maar de echte nieuwtjes vormen wel degelijk een aanwinst.

Microsoft is druk bezig een hele serie bekende en nieuwe diensten samen te brengen onder de gemeenschappelijke noemer Windows Live. Straks moeten al

Windows Live Messenger
Toepassing: instant messaging
Systeemeisen: Pentium 233, 128 MB RAM, Internet Explorer 6 SP1
[ + ] gedeelde mappen, belfunctie, integratie met overige Windows Live-diensten
[ - ] geen binnenkomende telefoongesprekken, advertenties
Prijs: gratis
Info en download: ideas.live.com
die services vanaf het nieuwe portal live.com te gebruiken of te downloaden zijn, maar voorlopig verkeren de meeste nog in het btastadium. Een van de eerste diensten die onder de nieuwe naam officieel zijn vrijgegeven, is Windows Live Messenger, de client voor instant messaging.

In grote lijnen hetzelfde
Het kan geen toeval zijn dat Windows Live Messenger zich in de voorhoede van Windows Live bevindt, want het programma is in grote lijnen hetzelfde als zijn voorganger. Veel veranderingen zijn cosmetisch en de interface is daar inderdaad van opgeknapt. Wel is er nog ruimte voor verbetering. Zo mogen in de volgende versie de volstrekt overbodige tabs verdwijnen, tenzij ze een zinvolle functie krijgen in plaats van te verwijzen naar webpaginas die louter reclame bevatten. Een ander nieuw handigheidje is een invulvak om te zoeken op het web. Gek genoeg komen de zoekresultaten niet van Windows Live Search, zoals je zou verwachten, maar van MSN Search.