Testversie Office 365 open voor publiek

Microsoft heeft gisteren een btaversie van Office 365 opengesteld voor het publiek. Het programma is een cloud-dienst die een aantal zakelijke applicaties bevat. Met de dienst wil de softwaregigant zich meer richten op het mkb en zzp'ers.

Het belangrijkste onderdeel van Office 365 zijn Office Web Apps. Dit zijn de bekende programma's van Office 2010 zoals Word, Excel en PowerPoint. Daarnaast bevat de clouddienst Microsoft Exchange Online, Microsoft SharePoint Online, en Microsoft Lync Online. Een e-mailaccount met een opslag van 25 GB is ook onderdeel van het pakket. 

In de toekomst kunnen bedrijven met 25 of minder werknemers voor 5,25 euro per persoon per maand gebruikmaken van deze nieuwe dienst. Grotere bedrijven kunnen kiezen uit andere pakketten. Het grote voordeel van Office 365 is dat je als gebruiker niet meer na hoeft te denken of je de nieuwste versie hebt. Doordat je de programma's vanuit je browser online gebruikt voorziet Microsoft ze automatisch van de nieuwste updates.

Het nieuwe pakket van Microsoft is te gebruiken met browsers zoals Internet Explorer, Firefox en Safari. Ook is er ondersteuning voor smartphones met de besturingsystemen Android, iOS, BlackBerry OS en Windows Phone. 

Als je geïnteresseerd bent kun je je op deze site gratis aanmelden voor de open bèta van Office 365 om de dienst tijdelijk uit te proberen.