TESTWINNAAR: BackupAgent online back-up

Online-backupdienst BackupAgent is niet voor niets populair bij internet solution providers, want het kan vrijwel alles wat je maar zou willen. Zoals met verschillende back-upsets en gedetailleerde tijdschemas werken.

Je zou bijvoorbeeld van kritieke informatie elke werkdag een back-up kunnen laten maken, maar van minder belangrijke informatie, slechts n keer per week. Behalve dat dit aanzienlijk in tijd scheelt is het ook overzichtelijker te beheren.

Met BackupAgent kun je ook een back-up maken van bestanden en mappen op een netwerkserver. Dat is behoorlijk belangrijk, want daar staat vaak de belangrijkste informatie. Ook online SQL-databases en data van een Exchange Server neemt het programma desgewenst mee.

Om de beschikbaarheid van een back-up te vergroten kun je met BackupAgent ook een kopie op een locale schijf zetten. Mocht internet dan plat gaan en je wilt een bestand terughalen, dan is dat nog mogelijk.

BackupAgent zit duidelijk luxer en mooier in elkaar dan de Backup Manager waar KPN mee werkt, maar is bij de hier genoemde providers ook duurder. Het goedkoopste is HostBasket met acht euro per maand voor 1 GB aan opslagruimte. Interconnect is met 19,-- meer dan driemaal zo duur. Wil je alleen kleine documenten als Word-teksten bewaren, dan kom je met 1 GB een heel eind.