TESTWINNAAR: EIZO Flexscan S2431W

Deze Flexscan 24 inch-monitor van het kwaliteitsmerk EIZO scoort zeer goed als het gaat om scherpte, helderheid en mooie kleuren.

Het viertal voorgeprogrammeerde profielen (voor de kleurtemperatuur, gamma en helderheid) is met een druk op de knop toegankelijk, waarbij natuurlijk wel de mogelijkheid open blijft om het scherm naar believen in te stellen.

Voor de designers onder ons die niet zonder een zelf in te stellen profiel kunnen, is het redelijk simpel om kleurtemperatuur en verzadiging zelf te regelen middels het knoppenmenu aan de voorkant van het scherm.

De standaard grootte van het schermmenu had echter wat groter gemogen, maar dat is gelukkig ook weer verstelbaar naar een leesbaar geheel.

De installatie-cd heeft daar bovenop ook nog eens een handig programmaatje waarmee je het scherm tot in de puntjes precies af kunt stellen. Het meest opvallende aan deze krachtpatser is de zogenaamde BrightRegulator-functie, een omgevingslichtsensor die de helderheid automatisch aanpast aan de hoeveelheid licht in de omgeving.

Ook op het gebied van ergonomie heeft de Eizo genoeg in huis.