TESTWINNAAR: Lexmark C534dn

De Lexmark C534dn kleurenlaser voor werkgroepen is ondergebracht in een bijzonder slanke behuizing en vormgegeven volgens de jongste trend met een aluminium look bedieningspaneel, zodat hij in veel kantoorinterieurs niet zal misstaan.

Als we de papierlade instellen op A4-papier, steekt deze aan de achterzijde uit. Lexmark heeft echter een klep aangebracht die papier in dit uitstekende deel vrijwaart van stof. Er zijn ook handgrepen uitgespaard in de behuizing zodat we de bijna 26 kg wegende printer goed kunnen optillen. Het verwisselen van toners is een simpel
klusje.

In de ijver om de basisprinter zo compact mogelijk te maken, is de standaard papierlade krap uitgevallen. Er kunnen niet meer dan 250 vellen in de bak en dat is toch echt te weinig voor een printer die volgens opgave tot 22 pagina's per minuut afdrukt. .

Voor onze Vista-laptop moest ook bij deze Lexmark eerst een bezoek aan de internetsite worden gebracht, voor hij met de printer wilde werken. Eenmaal in bedrijf, met het juiste stuurprogramma, haalde de Lexmark maar liefst 17 pagina's per minuut in kleur, terwijl we in zwart/wit een (ook opgegeven) snelheid van 22 pagina's per minuut klokten. De pdf komt er met 12 pagina's per minuut ook behoorlijk vlot uit.

De tekstkwaliteit is goed, net als de van de afgedrukte grafiek. De pdf-afdruk en de fotoprintjes behoren tot de betere waar de kleurweergave betreft.