TESTWINNAAR: Samsung SyncMaster 226BW

De looks van deze 'widescreen' 22 inch-monitor zijn lekker: het glanzende zwarte kunststof oogt strak en stijlvol en ook aan details is gedacht. De kabels aan de achterzijde zijn netjes weg te werken achter een plastic plaat.

De monitor bevat geen extras als een usb-hub of video-ingang: alleen een DVI- en VGA-poort zijn aanwezig. De DVI-poort is overigens HDCP-compatibel, zodat je HD-materiaal probleemloos en zonder kwaliteitsverlies door de digitale kabel stuurt.

Belangrijker is natuurlijk de beeldkwaliteit en ook daarin stelt deze monitor niet teleur. Om te beginnen is dit scherm eens niet voorzien van een naar mijn mening irritante glanslaag. Dat maakt het scherm geschikt voor plaatsing de buurt van een raam. Invallend zonlicht is voor deze jongen sowieso geen punt; ik kon dit stuk rustig tikken zonder hinderlijke reflectie van de toch lage, felle voorjaarszon die nog geen meter verderop binnenviel. Dat is voor kantoren ideaal: ze hoeven daardoor met de plaatsing van dit beeldscherm niet al teveel rekening te houden met de ramen en het lichtinval.

Qua specificaties is deze Samsung een topper. De reactiesnelheid is met 2 ms. extreem snel, waardoor het ook voor gamers en multimedia-liefhebbers een goede aankoop is.

Toch is er nog een verbeterpunt. De voet is weliswaar gemakkelijk 360 graden draaibaar, maar in de hoogte geeft het geen krimp.