TESTWINNAAR: TomTom GO 720T

De GO 720 is onderdeel van de nieuwe GO-reeks die eerder dit jaar in Cannes werd onthuld. Kenmerkend zijn het grote 4,3 inch breedbeeldscherm en NavCore 7, de nieuwe navigatiesoftware van TomTom, met een hele serie nieuwe functies en verbeteringen in de software.

Daar zit wat eyecandy tussen, zoals de verzameling plaatjes van autos of motoren, die je kunt kiezen om je huidige positie mee aan te geven, maar ook het al veel besproken MapShare en het Help mij menu. Om met het laatste te beginnen: via dit menu kun je snel de weg vinden naar allerlei hulpdiensten of via de knop Bel om hulp telefoonnummers ervan opvragen. Ook de ANWB alarmcentrale staat in het rijtje.

Bijzonder handig is dat je je huidige positie op een kaartje krijgt te zien met geografische cordinaten en een omschrijving als Ik ben op de Delftweg, Rijswijk, tussen Haagweg (20 m) en Pauwenstein (175 m). Met MapShare, in het menu terug te vinden als Kaartcorrecties is het mogelijk zelf wijzigingen in de kaart aan te brengen en die van anderen te downloaden.

Op de GO 720 heeft TomTom een eerste begin gemaakt met het inspreken van de bestemming. Dat kan met plaats- en straatnamen, maar verder dan dit gaat het nog niet. Andere geavanceerde snufjes zijn handsfree bellen, bluetooth-hifi en een fm-zender.

Tot slot willen we het kaartbeeld zelf noemen. Hoewel er functioneel niets mis mee is, doet hij intussen wat gedateerd aan en hadden we in NavCore 7 intussen toch wel iets mooiers verwacht. De bediening van de GO 720 is oud en vertrouwd als altijd.