Thunderbird 1.5: grip op je e-mail

Onlangs verscheen Thunderbird 1.5, de nieuwste versie van Mozilla's e-mailprogramma. WINMAG bekijkt het pakket aan de hand van vier belangrijke criteria: veiligheid, stabiliteit, gebruiksgemak en beheermogelijkheden.

E-mail is na websurfen veruit de populairste toepassing van het internet. Het e-mailverkeer is de afgelopen jaren explosief gegroeid. Helaas wordt het ook steeds vaker misbruikt. Spam en 'phising' vormen een al bijna net zo grote ergernis als virussen en spyware. De toename aan deze ongewenste rommel in de dagelijkse stroom berichten vraagt om een mailprogranmma dat opgewassen is tegen al deze ellende. Outlook Express is veruit de bekendste en meestgebruikte e-mailreader als gratis onderdeel van Windows, maar blijkt in de praktijk vooral op het gebied van veiligheid nogal eens tekort te schieten. Is er misschien een beter alternatief voorhanden?

Veiliger alternatief
De Mozilla Foundation heeft onlangs de versie 1.5 van zijn e-mailclint Thunderbird uitgebracht. Het zou volgens menig 'insider' een vooral veiliger alternatief moeten bieden voor het veelgebruikte Outlook Express. We waren dan ook erg benieuwd naar de kwaliteit van de e-mailclint uit dezelfde stallen als de door ons prima bevonden Firefox (zie WM 06/2005). De hoogste tijd om de oplossing van Mozilla nader te bekijken, dus. WINMAG doet dat aan de hand van vier belangrijke aspecten voor de hedendaagse zakelijke gebruiker: stabiliteit (ook bij grote hoeveelheden e-mails), veiligheid, de mogelijkheden voor e-mailbeheer en gebruiksgemak.