Tim Berners-Lee: 'Pas op voor goed bedoelde regulering van het internet'

Tim Berners-Lee, een van de voornaamste grondleggers van het huidige internet, is altijd uitgesproken over veiligheid en openheid. Tegenover Reuters legt hij uit hoe hij denkt over regulering van het internet.

Met het oog op terroristische incidenten proberen overheden grip te krijgen op het internet om bijvoorbeeld de organisatie rondom deze incidenten te voorkomen. Reuters spreekt hierover met Tim Berners-Lee, die hierover een uitgesproken mening heeft als voorstander van een open en vrij internet.

Volgens Berners-Lee geeft regulering wellicht een gevoel van veiligheid, maar hiervoor leveren we ook in. Zo is een open en toegankelijk internet bijvoorbeeld belangrijk om zaken te kunnen doen. 'Bedrijven zien in dat een open internet belangrijk is om zaken te kunnen doen, dat mensen hen daadwerkelijk kunnen bereiken. Hetzelfde geldt voor e-commerce-bedrijven natuurlijk', aldus Berners-Lee. Verder bespreekt hij privacy issues en maakt hij zich hard voor een magna carta, om te komen tot een handvest voor openheid, anonimiteit en privacy op internet. Bekijk het hele interview hier.