Tommy Hilfiger maakt jassen waarmee smartphone is op te laden

Tommy Hilfiger heeft jassen gemaakt waarmee je je telefoon kunt opladen. De jassen hebben zonnepanelen op de rug, gemaakt door zonnepaneelfabrikant Pvilion. Op dit moment is er één model voor mannen en één voor vrouwen.

De jassen hebben waterbestendige zonnepanelen op de rug zitten, die je er gemakkelijk af kunt halen als je dat wilt. Via een kabel worden deze panelen verbonden met een batterij die in één van de zakken aan de voorkant van de jas zitten. De batterij heeft twee usb-poorten, zodat je twee apparaten tegelijkertijd kunt opladen.

Opladen

Als de batterij volledig is opgeladen, bevat deze genoeg stroom om een apparaat met 1500 mAh vier keer op te laden. Echter, het is nog niet duidelijk hoe lang het duurt voor de batterij volledig is opgeladen via de zonnepanelen. Duurt het te lang, dan is het ook mogelijk om de batterij op te laden via een usb-kabel.

Beschikbaarheid

Zowel de mannen- als de vrouwenjas zijn in Amerika voor 599 dollar beschikbaar via de website van Tommy Hilfiger. De jassen zijn limited edition, dus slechts beperkt beschikbaar. Of de jassen later nog een keer gemaakt worden en of ze ooit naar Nederland komen, is niet bekend.