TomTom breidt draadloze informatiediensten uit

In het pure navigeren van A naar B valt geen droog brood meer te verdienen. Alleen door unieke diensten die het rijden veiliger en stukken efficinter (goedkoper) maken, zal het A-merk TomTom zich op de navigatiemarkt kunnen handhaven.

Met een serie nieuwe TomTom GO-modellen en met nieuwe 'LIVE' informatiediensten die dit najaar op de markt zullen komen, denkt TomTom zich beter te kunnen wapenen tegen de felle concurrentie. Deze strijd zet de prijzen en daarmee de winst van het concern al een tijdje onder druk.

Met drie nieuwe TomTom GO LIVE-modellen (GO 940 LIVE, TomTom GO 740 LIVE en TomTom GO 540 LIVE ), met adviesprijzen vanaf 349 euro, spreekt TomTom de automobilist aan met echt handige functionaliteit. Ze navigeren slimmer omdat ze niet alleen luisteren naar de gps-satellieten maar ook naar een breed kanaal aan live verkeersinformatie via de ingebouwde mobiel-internet-ontvanger (gprs-technologie) die de navigators live in de routeadviezen verwerken.

Stremmingen
Tot de TomTom LIVE-diensten, die de eerste drie maanden gratis zijn maar daarna 9,95 per maand kosten, behoort de najaar 2007 gelanceerde High Definition Traffic-dienst met zeer nauwkeurige info over verkeersstremmingen. Deze dienst is overigens behalve in Nederland nu ook beschikbaar in Duitsland, Engeland, Frankrijk en Zwitserland. Een volkomen nieuwe LIVE-dienst is die voor de actuele brandstofprijzen. Dankzij actuele informatie over brandstofprijzen worden gebruikers geleid naar de goedkoopste tankstations op de route of in de omgeving.


Navigeren naar het goedkoopste benzinestation in de buurt.

Een andere LIVE-dienst is die van Local Search via Google. Het verandert zoekresultaten met n druk op de knop in een navigatiebestemming. Dit geeft gebruikers toegang tot miljoenen interessante bestemmingen.

De drie nieuwe modellen van de TomTom GO x40 LIVE-reeks worden geleverd met een nieuwe en uitgebreide versie van TomToms IQ Routes-technologie, waarbij de meest recente geschiedenis van een weg (extra gevaarlijk deze maand, veel files de afgelopen weken?) wordt meegenomen in de actuele adviezen.