TomTom in 2007 met real-time verkeersinfo

TomTom nam in januari Applied Generics Ltd over. Dit bedrijf ontwikkelde een systeem dat op basis van de positie van mobiele telefoons in het GSM-netwerk nauwkeurig 'congesties' registreert, op grote n kleine wegen. TomTom zal volgend jaar het real-time verkeersinfosysteem lanceren.

Het 'Travel Time Information (TTI)' van TomTom wordt vast een hele verbetering ten opzichte van het oude verkeersinfosysteem dat werkt met camera's en detectoren op het wegdek. Dit is duur, kostbaar in onderhoud en bovendien niet nauwkeurig genoeg.
Met TomToms gepatenteerde technologie zullen anonieme, onbewerkte GSM signalen - aangeleverd door het mobiele netwerk van Vodafone Nederland omgezet kunnen worden in nauwkeurige, real-time informatie over de snelheid en de richting van rijdende autos op de Nederlandse wegen. De technologie is op regionaal niveau al getest en getoetst. Wereldwijd zal dit de eerste keer zijn dat de dienst op landelijk niveau commercieel wordt ingezet.

Sneller en gedetailleerder
De dienst biedt in vergelijking tot de huidige oplossingen een nauwkeuriger, sneller en gedetailleerder beeld van de daadwerkelijke reistijd.
In eerste instantie zal de informatie exclusief beschikbaar zijn voor geregistreerde TomTom- gebruikers (via de dienst TomTom Plus). Het doorgeven

Voordelen 'Travel Time Information'

(opgave TomTom)

- Eenvoudige 24 uurs verkeersgegevens van praktisch alle wegen in Nederland
- Niet enkel informatie over de lengte van de file, maar nauwkeurige deur-tot-deur reistijd informatie
- Tijdig op de hoogte gesteld worden van betrouwbare aankomsttijden
- Real-time verkeersinformatie, nooit meer dan drie minuten oud
- Betrouwbare informatie die niet afhangt van weg- en weersomstandigheden
- Alle verkeersinformatie is anoniem verkregen

Info: www.mobility.tomtom.com

van de reistijd informatie loopt via Vodafone's gprs-netwerk in Nederland. Zodra de dienst beschikbaar is zullen alle huidige en toekomstige TomTom-gebruikers hiervan kunnen profiteren.

Het 'Travel Time Information (TTI)' is een belangrijke dienst voor TomTom. Het bedrijf is de grootste producent van navigatiekits in Europa en rukt ook op in de winkelschappen van Amerika. Maar voor het TomTom Plus-abonnement dat gebruikers al een tijdje kunnen afsluiten (voor verkeersinfo, weerinformatie, et cetera), lopen gebruikers nog niet echt warm. Het kost een paar euro per maand en vergt bovendien een mobiele internetverbinding via de telefoon (gprs), wat ook niet gratis is. De gratis via radiogolven te ontvangen RDS-TMC-verkeersinfo is populairder. Maar de TomTom Travel Time Information in het TomTom Plus-pakket kan TomTom Plus uiteraard een behoorlijke 'boost' geven.

Tweede helft 2007
TomTom meldt dat de dienst in de tweede helft van 2007 op de markt zal komen. De oplossing zal niet alleen beschikbaar zijn voor consumenten, maar ook voor verkeersdiensten en bedrijven, die TTI kunnen gebruiken voor verkeersinspecties en voor het verbeteren van wagenparkbeheer.

Info: www.mobility.tomtom.com