TomTom introduceert 'bedrijfsnavigatie'

TomTom werkt al enige tijd aan een navigatieoplossing voor zakelijke gebruikers onder de noemer TomTom WORK. Nu volgt de grootschalige marktintroductie. Het helpt niet alleen de zakelijke rijders van A naar B, maar vertelt de baas ook waar de medewerkers rondrijden.

TomTom WORK is een bundeling van producten en diensten en voorziet ondernemers van een gentegreerde 'out of the box' oplossing voor navigatie, communicatie, opdrachtbeheer en 'tracking & tracing'. Het product is ontwikkeld voor kleine en grote bedrijven waarvan een deel van de werknemers constant op pad is. De overname van het Duitse Datafactory in 2005 versnelde de ontwikkeling van WORK. Datafactory had veel expertise in fleet control management en verkocht een werkende oplossing.

Enorme markt
De markt voor TomTom WORK is enorm: er rijden in Europa ongeveer 20 miljoen commercile voertuigen onder 3,5 ton de rond (bron: Telecomwereld.nl). Nog maar een zeer klein deel van deze auto's is onderdeel van een 'fleet control'-oplossing die mobiele werknemers en productiemiddelen efficinter helpt inzetten.

Drie onderdelen
TomTom WORK is opgebouwd uit drie onderdelen:

TomTom WEBFLEET heet de gebruiksvriendelijke internetdienst die toegang geeft tot een applicatie voor 24-uurs beheer van voertuigen en een begrijpelijke rapportage van afgelegde routes. TomTom WEBFLEET laat bedrijven de exacte locatie van voertuigen en chauffeurs zien en maakt het 'managen' (uitdelen) van nieuwe taken mogelijk.

De TomTom LINK is een compacte, kleine unit die in ieder voertuig wordt geplaatst voor gps-locatiebepaling. Deze unit maakt, gezien vanuit het moederbedrijf, een 'real time' verdeling van taken en het plaatsen van orders mogelijk.

De TomTom GO, het bekende 'navigatiebolletje', voorziet iedere bestuurder van zijn eigen persoonlijke navigatiesysteem en communicatiemogelijkheden - indien gebruikt samen met de 'LINK'-unit.

MCC als distributeur
TomTom heeft een zakelijke partner in de arm genomen om zijn nieuwe product aan bedrijven te verkopen: Mobile Communication Company (MCC). Naar eigen zeggen de grootste onafhankelijke distributeur van telecommunicatiehardware, mobiele oplossingen en abonnementen in Nederland. MCC werkt aan een uitgebreid dealernetwerk en traint de verkopers.

Info: www.tomtom.nl