TomTom met 'draagbare' inbouw-navigatie

TomTom komt als eerste ter wereld met een draagbaar inbouw-navigatiesysteem. Volgens de fabrikant combineert hetde naadloze integratie van een inbouw-navigator met het draagbare TomTom-navigatieconcept.

De techniekstelt autofabrikanten in staat een inbouwsysteem te implementeren dat samenwerkt met een draagbare en 'inprikbare'navigatie-unit.

Koppeling met autoradio
Dankzij een koppeling met de autoradio kun je via het systeem ook cd's en mp3 beluisteren enworden ook navigatie-instructies en telefoongesprekkenvia de ingebouwde autospeakers weergegeven.

Viade TomTom HOME-service kunnen gebruikers het systeemvia de pc van de laatste updates voorzien; ietswatmet een traditioneel inbouwsysteem niet mogelijk is. Ookkunnen gebruikers van het nieuwe systeem van de TomTom PLUS-diensten gebruik maken.

FM-transmitter
Voor bezitters van een TomTom GO 910, 710 of 510-navigator heeft TomTom in samenwerking met Fujitsu TEN een alternatieve oplossing op de markt gebracht. Een op de voorruit te plaatsenkastjezorgt voor de koppeling van jeTomTom-navigator met jeautoradio, via FM-transmissie. TomTom GO gebruikers kunnen hun apparaat op deze FM-zenderdock plaatsen en de autoradio en de TomTom GO afstemmen op dezelfde, ongebruikte FM-frequentie. Navigatie-instructies, handsfree-gesprekken en muziek kunnen nu volgens de fabrikantin HiFi-kwaliteit door de autoradio afgespeeld worden, zonder de gebruikelijke kabel-wirwar die dat normaal gesproken met zich meebrengt. Gebruikers dienen hierbij natuurlijk wel rekeking te houden met deregelgeving rond FM-frequenties.

Prijs en verkijgbaarheid
De inbouw-navigator van TomTom komt rond juli dit jaar op de markt. De prijs is vooralsnog onbekend. Wel wordt volgens de fabrikant het systeem betaalbaarder dan de traditionele, relatief prijzigeinbouwsystemen. De FM-dock is vanaf februari verkrijgbaar voor een adviesprijs van 49,95 euro (incl. btw).