TomTom RIDER: navigatie voor de motor

TomTom heeft haar assortiment uitgebreid met TomTom RIDER, de eerste navigatieoplossing voor op de motorfiets of scooter. Een samenwerking met motorfietsfabrikant Kawasaki moet zorgen voor eenvlotte uitrol van het product. Kawasaki biedt de RIDER nu door heel Europa aan als officile accesoire.

De TomTom RIDER is speciaal aangepast voor de extreme omstandigheden op een motor. Zo heeft de kit een ontspiegeld scherm met een zonneklep. Het beeldscherm is bovendien met handschoenen te bedienen [1]. Via een Bluetooth-koptelefoon kan de bestuurder de gesproken aanwijzingenverstaan. Daarnaast is de unit aangepast voor de weersomstandigheden; wind en regenkunnenvolgens de fabrikant geen kwaad. Het compacte kastje is ookeenvoudig te plaatsen en te verwijderen, zodat het nooit op een onbewaakte motor of scooter hoeft achter te blijven.

Routeplanning
Verder biedt TomTom RIDER onder andere routeplanning met verschillende
stops enhet opzoeken van locaties aan de hand van postcodes. De kit bevat ook nieuwe opties voor het berekenen van de route. Naast de snelste en de kortste route kunnen ook tolwegen vermeden worden.

Over landsgrenzen
De TomTom RIDER bevatnieuwe en verbeterde, onderling verbonden kaarten waarmee het mogelijk is om naadloos over landsgrenzen te navigeren en miljoenen routepunten, waaronder benzinestations, hotels en restaurants. Optioneel kan TomTom RIDER de bestuurder waarschuwen als een routepunt wordt genaderd.

De adviesprijs van de TomTom RIDER bedraagt 799,-- (inclusief BTW).