TomTom stelt database open voor bedrijven

TomTom heeft zijn database van verkeersgegevens tegen betaling opgengesteld voor bedrijven en overheden. Met Traffic Stats moeten gebruikers de beschikking krijgen over nauwkeurige en actuele verkeersanalyses, met daarin bijvoorbeeld de te verwachten files.

In de database van TomTom staan realtime en historische data, die op anonieme wijze via de gebruikers van het navigatiesysteem worden verzameld. Volgens het bedrijf zijn er sinds 2006 meer dan 3 biljoen gereden metingen verzameld en worden daar dagelijks 3,5 miljard nieuwe aan toegevoegd.

'De database Traffic Stats van TomTom maakt op één dag op maat gemaakte rapporten beschikbaar en is uniek in die zin dat ze de onderliggende informatie voornamelijk verzamelt uit de daadwerkelijke verplaatsingen van auto's', zo licht managing director Maarten van Gool toe.

Traffic Stats biedt verkeersinformatie voor het volledige wegennet in Europa en Noord-Amerika. De database is toegankelijk na registratie. Via de website kan een evaluatielicentie worden aangevraagd.