TomTom test routeplanner op internet

TomTom test een online routeplanner die net zo intelligent is als de navigatiekastjes waar het merk groot mee is geworden. Het is als internetplanner bedoeld als aanvulling op de begeleide gps-navigatie in de auto en op de motor.

'Actuele en historische route-informatie geeft gebruikers de mogelijkheid om hun route van te voren effectief in te plannen', stelt TomTom in een persbericht. Ook de eigen HD Traffic filewaarnemingstechnologie is in de gratis routeplanner gentegreerd.

De 'TomTom Route Planner' maakt het voor gebruikers mogelijk om voor vertrek een route te plannen en precieze reis- en aankomsttijden te ontvangen.

'De beste routes'
De internetplanner omvat volgens de navigatieproducent alle kennis en ervaring van TomTom in het plannen van de beste route op ieder moment. Behalve de HD Traffic-informatie bevat de planner 500 miljard historische snelheidsmetingen van wegen over de hele wereld via de Tele Atlas-technologie IQ Routes. Tele Atlas is de kaartenmaker die TomTom enige tijd geleden overnam.

De historische en actuele verkeersgegevens geven gebruikers de mogelijkheid om gebaseerd op feiten in plaats van inschattingen hun route voor te bereiden.

Besloten testprogramma
In de eerste fase is de TomTom online Route Planner toegankelijk voor een geselecteerde groep gebruikers die meedoen aan een besloten testprogramma (beta-testprogramma) die deze week van start gaat. Afhankelijk van de uitkomsten van de test bepaalt TomTom of en wanneer de planner voor het publiek online gaat.

Het adres van de planner in aanbouw is http://routes.tomtom.com.