'TomTom wint overnamestrijd rond TeleAtlas'

Als het aan kaartenmaker TeleAtlas ligt, wordt het bedrijf overgenomen door TomTom en niet door het Amerikaanse Garmin. Analisten denken dat zowel Tom Tom als Tele Atlas hun zin zullen krijgen.

TomTom en Garmin zijn al ruim een week in een felle overnamestrijd rond de kaartenmaker. Nadat Nokia eerder kaartenmaker Navteq had overgenomen, was Tele Atlas ineens een gewilde prooi voor beide gps-navigatieproducenten.
Tele Atlas is immers de laatste onafhankelijk grote producent van kaartbestanden. En zowel Garmin als TomTom heeft geen zin straks afhankelijk te zijn van de ander voor zijn up to date kaarten.

Woensdag maakte TomTom al bekend het eerdere bod van 21,25 euro te verhogen naar 30 euro per aandeel TeleAtlas. Daarmee werd het overnamebod van concurrent Garmin van 24,50 euro ruimschoots overtroffen.

Al 28 procent van de aandelen
Analisten voorspellen dat TomTom zal slagen in de overnamepoging. Ze hebben namelijk al 28 procent van de aandelen in handen. Het is vrijwel onmogelijk voor Garmin om een groot deel van de overige aandelen binnen te harken bij een prijs die (ver) boven de 30 euro ligt.

Bron: Nu.nl