Top-10 mkb-oplossingen (editie 4.2012)

In elke papieren editie van WINMAG Pro maken we een selectie uit de beste it-oplossingen voor het mkb. De selectie van editie 4.2012 vind je hier.

MGK Safetica Endpoint Security

Safetica Endpoint Security is de enige so ware ter wereld die uw onderneming kan beschermen tegen interne bedreigingen zoals het uitlekken van gevoelige gegevens en eventuele reputatieschade van uw bedrijf. Het biedt u drie oplossingen in één unieke software: Auditor (analyseren van activiteiten van uw medewerkers), Supervisor (controleren en blokkeren van activiteiten) en Data Loss Prevention. Het beschermt de toegang tot confidentiële gegevens en controleert ook het gebruik van toegestane gegevens. Safetica Endpoint Security is er om uw bedrijf te beschermen.

Info: www.safetica.com

GraphicMail

Met GraphicMail kun je zeer eenvoudig een eigen e-mailmarketingcampagne starten en nieuwsbrieven versturen. Je hebt de keuze uit een honderdtal professioneel ogende templates waarmee je zeer eenvoudig je eigen nieuwsbrief ontwerpt. Hierbij maak je gebruik van de zeer gebruiksvriendelijke drag & drop-editor die recentelijk een grote update heeft ondergaan. Ook kunnen ze bij GraphicMail een eigen template voor je ontwerpen en is dankzij social share de inzet van social media zo voor elkaar. GraphicMail kent ook een gratis uitvoering.

Info: www.graphicmail.nl

Talk & Vision

De cloud video diensten van Talk & Vision bieden vanaf nu ook ondersteuning voor de iPad apps van Cisco en Polycom. Hierdoor heb je als abonnee van Talk & Vision een businesskwaliteit beeldverbinding met je mobiele apparaat. Naast deze connectie behoren ook de toegang tot het online adresboek (of alleen het bedrijfsadresboek) en een probleemloze verbinding met externe partijen zoals klanten en leveranciers tot het pakket. Hierdoor is videovergaderen voortaan nog eenvoudiger en meer plaats- en tijdonafhankelijk.

Info: www.talkandvision.nl

Mopact

Met Mopact maak je in een handomdraai een geschikte mobiele website voor je bedrijf. Hun editor werkt via een gebruiksvriendelijke drag & drop-methode waarmee je de gewenste elementen gemakkelijk in je mobiele website kunt slepen, waarbij ook handige elementen zoals qr-codes, Google Maps en social media tot de mogelijkheden behoren. Veel tijd kost dat niet; in zo'n vijf minuten klik je je eigen mobiele site in elkaar en Mopact zorgt voor de hosting. Bovendien kent de dienst ook een gratis versie waarmee je direct van start kunt.

Info: www.mopact.nl

Visma Severa

Ingenieurs, architecten, marketing- en reclamebureaus en consultancyorganisaties maken laagdrempelig de overstap van Excel en Word naar een geautomatiseerd online projectmanagementsysteem. Eenvoudig projecten managen met de klant, snel taken aanmaken, toewijzen & beheren, direct zicht op de status van het project en de verschillende fases, uren registreren en goedkeuren, projecten factureren. Visma Severa, de online oplossing voor het mkb die het proces van relatiebeheer tot offerte en projectfactuur eenvoudig automatiseert voor ruim 700 organisaties.

Info: www.projectmanagementonline.nl

Vevida

VEVIDA staat bekend om een scherpe prijs en uitstekende klantenservice. Het verzorgt voor meer dan 35.000 klanten de registratie van domeinnamen, hosting van websites en beheer van servers. Daarmee is het een van de grotere spelers in de Benelux. Als Microsoft Gold Certified Partner staat VEVIDA voor hoogwaardige kwaliteit. Uit klantonderzoek blijkt dat de dienstverlening vooral goed aansluit bij zakelijke klanten, die eenvoudig en probleemloos een domeinnaam, e-mail of website willen regelen. VEVIDA maakt zijn slogan zeker waar: hosting zonder zorgen!

Info: www.vevida.com

FRITZ!Powerline 500E SET

De FRITZ!Powerline 500E SET van FRITZ!Box-fabrikant AVM biedt de mogelijkheid om een thuisnetwerk op eenvoudige wijze uit te breiden via het bestaande stroomnet. Elk stopcontact in huis kan worden gebruikt om een netwerkverbinding te maken. Dit maakt het mogelijk om netwerkapparatuur over grotere afstanden te verbinden met de FRITZ!Box of een andere router, zonder de noodzaak om nieuwe kabels te installeren. De oplossing biedt een hoge snelheid en maakt zo ook veeleisende breedbandtoepassingen mogelijk, bijvoorbeeld HD-, 3D-video en internettelevisie.

Info: www.fritzbox.nl

SECWATCH

Je bedrijfsgegevens zijn je gouden eieren. Het laatste dat je wilt is dat deze in gevaar komen, om nog maar te spreken over gegevens die op straat terechtkomen of anderzijds in verkeerde handen belanden. Met alle nieuwe mobiele ontwikkelingen en trends als Het Nieuwe Werken wordt dit gevaar echter wel steeds groter. De experts van SECWATCH kunnen je beveiliging doorlichten op potentieel zwakke plekken. Na een intakegesprek volgt een zogeheten Quickscan van je bedrijfsomgeving. Daaruit volgt een overzicht van risico’s en voorstellen voor concrete maatregelen. Is alles op orde, dan deelt het bedrijf het keurmerk 'SECWATCHED SECURE' uit. Omdat je natuurlijk je beveiliging doorlopend op orde wilt houden, werkt SECWATCH met een abonnementensysteem voor periodieke audits.

Info: www.secwatch.nl

iZyX!

iZyX! MKB Netwerkbeheer, onlangs derde geworden bij de verkiezing Automatiseerder van het jaar 2012 publieksprijs, biedt ruim vijf jaar online werkplekken of het zogenaamd in de Cloud werken aan. De klant kan kiezen voor een gedeelde omgeving op een server (Shared Cloud) of voor een eigen server (Private Cloud) in ons eigen datacentre. Ook een combinatie van lokaal beheer en online werkplekken is zeker goed mogelijk. Onze online werkplekken worden geleverd met MS Office 2010 incl. Outlook-mailbox.

Info: www.izyx.nl

vditeam.nl

Bij vditeam.nl kun je terecht voor virtuele desktopomgevingen (VDI) op basis van Windows 7. Deze Private Cloud Desktops bieden volledige functionaliteit en uitstekende prestaties. Ze zijn niet alleen voordeliger dan het vervangen van gewone pc’s maar maken ook de migratie naar bijvoorbeeld Windows 8 een stuk eenvoudiger. Bovendien heb je vanaf elke locatie toegang tot je eigen werkplek, het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Je kunt het beheer van de Private Cloud Desktops aan vditeam.nl overlaten of dit zelf verzorgen.

Info: www.vditeam.nl