Toshiba blaast de Dynapad nieuw leven in

Met een focus op schrijven, creativiteit en samenwerken herintroduceert Toshiba de dynaPad (voorheen Dynapad) met een nieuw 12-inch tablet.

Het is niet de eerste keer dat Toshiba een op schrijven ge├źnt tablet op de markt bracht. In 1992 bracht het bedrijf de Dynapad T100X op de markt, een zogenaamde 'pen computer', ook gericht op het maken van notities.

dynaPad

De dynaPad heeft een WUXGA-beeldscherm met een resolutie van 1920 bij 1280 pixels. Op het scherm is er een coating aangebracht die reflecties tegen gaat. Het tablet is 6,9 mm dik en weegt 549 gram. Volgens Toshiba maakt dit de dynaPad tot het lichtste 12-inch tablet ter wereld. Optioneel is er een licht keyboard op te bevestigen waarmee het makkelijker werken is op de dynaPad. Verdere specificaties zijn nog niet bekend, wel weten we dat de tablet op Windows 10 draait.

Schrijven

Met de tablet wordt ook een WACOM Active Electro-Static-stylus meegeleverd. Deze stylus kent een strakke positienauwkeurigheid, en herkent ook de tilthoek waarmee je schrijft. Dit zorgt voor een natuurlijk schrijfgevoel.

Toshiba Tru-applicaties

De tablet wordt geleverd met Toshiba Tru-applicaties. Hieronder vallen ondermeer TruNote, TruCapture, TruRecorder, TruNote Clipper en TruNote Share. Hiermee kan content gemaakt, bewerkt en gedeeld worden via verschillende kanalen. Interessant is dat de Tru-software zich aanpassen naar gelang je links- of rechtshandig schrijft, waardoor iedereen met de applicaties uit de voeten kan.

Beschikbaarheid

De dynaPad is beschikbaar in het eerste kwartaal van 2016. Een prijs is nog niet bekend.

Toshiba blaast de Dynapad nieuw leven in
De dynaPad is een 12-inch tablet met een focus op schrijven.