Toshiba Encore

Windows 8(.1) blijft een besturingssysteem dat moeizaam geaccepteerd wordt als standaard, vooral op desktops. Op mobiel gebied worden er echter nog producten gemaakt die draaien op het ongewenste kind van Microsoft. Ook Toshiba doet een duit in het zakje met de Encore, een 8 inch tablet.

9De Toshiba Encore oogt ietwat goedkoop. Niet zo raar: de tablet heeft dan ook een vriendelijk prijskaartje. Toshiba legt de nadruk op enerzijds het consumeren van multimedia en anderzijds het werken met Microsoft O ce 2013 voor thuisgebruik, een softwarepakket dat standaard meegeleverd wordt. De behuizing die rond afloopt aan de achterkant is zo gek nog niet. Het is stevig en houdt bijzonder goed vast dankzij een licht reliëf. De tablet is met zijn 435 gram wel wat aan de zware kant.

De prestaties op grafisch vlak zijn in orde. Kleuren ogen soms wat flets, maar over het algemeen is de kwaliteit goed en ogen ondanks de wat lagere hd-resolutie van 1280 bij 800 opvallend scherp. Met een bijbehorende ppi van 189 hoef je geen grafische wonderen te verwachten. De 8 MP-camera aan de achterkant en 2 MP-camera aan de voorkant doen hun werk. Handig voor snelle kiekjes en videogesprekken. De Encore is misschien niet moeders mooiste, maar dat hoeft een goede gebruikservaring niet in de weg te staan. Er zijn geen haperingen te bekennen en apps starten lekker snel op. De accuduur bij gemiddeld gebruik ligt tussen de zeven en acht uur. Wanneer je veel films kijkt en muziek luistert kun je daar gerust ruim twee uur vanaf trekken.

Prijs: €299,-
Info: www.toshiba.nl 

MKB Best Choice 2014