Toshiba introduceert de Canvio Ready externe harde schijf

De nieuwe Canvio Ready combineert tot 3 TB aan opslagcapaciteit met een gebruiksvriendelijk plug & play-ontwerp.

Toshiba Europe GmbH (TEG), Storage Peripherals Division, kondigt de introductie aan van de Canvio Ready, een nieuwe externe harde schijf. De nieuwe aanvulling op de populaire Canvio-reeks, die reeds acht harde schijven omvat, biedt tot maar liefst 3 TB[1] aan opslagruimte, razendsnelle overdrachtssnelheden en een draagbaar ontwerp dat u in staat stelt om uw favoriete bestanden overal met u mee te nemen.

De Canvio Ready is beschikbaar met een opslagcapaciteit variërend van 500 GB tot en met 3 TB. Dat betekent dat u 856.500 digitale foto’s, 789.000 van uw favoriete muzieknummers of 2.460 digitale films kunt opslaan[2]. De Canvio Ready maakt dankzij zijn ondersteuning voor USB 3.0-technologie uiterst hoge overdrachtssnelheden tot 5 Gbit/s mogelijk voor snelle downloads of de overdracht van grote bestanden in een kort tijdsbestek. De externe schijf is tevens compatibel met de USB 2.0-poorten die op oudere hardware worden aangetroffen. Als u uw laptop opwaardeert, kunt u dus nog altijd uw gegevens naar het nieuwe systeem overzetten. Dankzij het simpele plug & play-ontwerp kunt u de Canvio Ready direct gebruiken in combinatie met apparatuur met Microsoft Windows, zonder de noodzaak om aanvullende software te installeren.

De Canvio Ready biedt een betrouwbare en robuuste manier om gegevens op te slaan en back-ups te maken. Een interne schoksensor zorgt ervoor dat uw gegevens veilig blijven. De Canvio Ready is voorzien van een chique gestippeld ontwerp en heeft een uiterst compacte omvang. De externe schijf past moeiteloos in uw broekzak, jaszak of rugzak, zodat u uw bestanden, foto’s, films en muziek overal met u kunt meenemen, waar u maar gaat.

Arnaud Bonvarlet, directeur van de Storage Peripherals Division van Toshiba Europe GmbH: “In de loop van ons leven genereren we steeds meer data. Het is belangrijk dat consumenten over betrouwbare en snelle manieren kunnen beschikken om hun digitale bestanden op te slaan en transporteren. We zijn voortdurend op zoek naar innovatieve nieuwe manieren om ons aanbod van harde schijven verder te ontwikkelen en gebruikers opslagvoorzieningen te bieden die zij makkelijk bij zich kunnen dragen en die onderweg snelle toegang tot hun bestanden bieden. De Canvio Ready is beschikbaar in uitvoeringen met een opslagcapaciteit tot 3 TB, maar heeft desondanks een compact formaat. Het is daarmee de perfecte oplossing voor mensen die veel gegevens met zich mee willen nemen en deze onderweg veilig willen houden.

De nieuwe Toshiba Canvio Ready is medio september verkrijgbaar tegen een adviesprijs van €55,- (500GB), €69,- (1TB), €99,- (2TB) en €189,- (3TB).