Toshiba komt met brandstofcelacculader

Binnen twee maanden brengt Toshiba een acculader op de markt die gebruik maakt van een brandstofcel. De lader is geschikt om onderweg mobiele telefoons en andere kleine elektronische apparaten op te laden.

De komst van de DMFC (direct methanol fuel cell) acculader werd afgelopen woensdag aangekondigd door de nieuwe president van het bedrijf. Dmfc-laders produceren elektriciteit door methanol, water en lucht met elkaar te laten reageren. Het restproduct bestaat uit kleine beetjes waterdamp en koolstofdioxide. Met een nieuwe methanolcartridge kan de acculader weer van nieuwe energie worden voorzien.

De groene lader zou nog voor het einde van september op de markt moeten verschijnen. Zes maanden later dan wat Toshiba in oktober 2008 beloofde. Na het op de markt brengen van de mobiele lader, wil het bedrijf zich concentreren op het direct toepassen van DMFC’s in mobiele telefoons en laptops. In 2015 verwacht Toshiba een omzet van 1,17 miljard euro te genereren met zijn brandstofcelactiviteiten.