Toshiba komt met dunste 13,3-inch laptop

Toshiba introduceert ter gelegenheid van zijn 25-jarige jubileum de Portg R700: de dunste en lichtste full-function laptop met een 13,3-inch beeldscherm op de Europese markt.

Volgens de fabrikant is de R700 de dunste en lichtste laptop in het 13-inch segment, die is uitgerust met optische diskdrive, een standaardvoltage-CPU en draait op Windows 7. De zakelijke machine combineert een superslank, lichtgewicht chassis met innovatieve computertechnologieën.

“Dankzij onze jarenlange expertise hebben wij een laptop kunnen ontwerpen die een optimale mix biedt van mobiliteit, prestaties en functionaliteit,” zegt Ronald Ravel, Country Manager van Toshiba Information Systems Benelux. “Het resultaat is een ultradraagbare 13,3-inch computer die amper 16,8 mm ‘dik’ is en slechts 1,3 kg weegt.”


Hittemanagment

“Om een laptop als de Portégé R700 te kunnen bouwen, hebben wij belangrijke vorderingen moeten maken op drie terreinen: hittemanagement, de constructie van het chassis en de plaatsing van de geheugenchips,” aldus Ravel.

De Airflow Cooling Technology, samen ontwikkeld door Intel en Toshiba, stelt Toshiba in staat om de nieuwste processors uit de Intel Core-lijn te integreren in de ranke behuizing van de Portégé R700 en het geluid van de ventilator tot een minimum te beperken. Een honingraatstructuur rond de palmrest maakt dat de Portégé R700 zeer goed bestand is tegen buigen, zodat de elektronische en mechanische onderdelen beschermd zijn tegen beschadigingen, wat de levensduur van het product aanzienlijk verlengd. Door de geheugensleuven op een innovatieve manier verticaal te ‘stapelen’ biedt de Portégé R700 ruimte voor maximaal 8 GB RAM-geheugen voor nog krachtigere prestaties.


Werktijd

Een batterij met zes cellen moet voor een werktijd tot 8 uur zorgen. Het gewicht vanaf 1,3 kilogram is afhankelijk van de configuratie. Een 3D-sensor moet de harde schijf beschermen tegen vallen en stoten. De laptop heeft valtesten tot 70 cm succesvol doorstaan.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Toshiba Portégé R700 is naar verwachting vanaf juli beschikbaar en heeft een adviesprijs van € 1.799,- exclusief BTW.