Toshiba kondigt draadloze Canvio AeroMobile ssd aan

Draagbare opslag wordt de afgelopen tijd snel uitgebreider, maar vooral op het gebied van opslagruimte. Verschillende fabrikanten leveren inmiddels handige schijven met ingebouwde wifi en Toshiba doet nu met de Canvio AeroMobile wireless ssd een duit in het zakje. De Canvio Aeromobile richt zich echter niet op de grootte van de schijf, maar op de snelheid hiervan en moet het gemak van een draagbare schijf combineren met de snelheid van een ssd.

Bij gebruik over het ingebouwde wifi netwerk zal je van die enorme snelheidswinst natuurlijk niet veel merken, maar de usb 3.0 aansluiting maakt dan een hoop goed. Voor het streamen van foto's, muziek en video is de draadloze aansluiting dan wel weer uitstekend geschikt. Met de Toshiba Wireless ssd-app kan gemakkelijk toegang worden verkregen vanaf een Android- of iOS-smartphone. Door gebruik te maken van de internet pass-through-optie kunnen gebruikers via de Canvio AeroMobile tegelijkertijd op internet surfen en toegang houden tot hun bestanden op de schijf. Tot acht verschillende gebruikers kunnen tegelijkertijd verbinden met de draadloze ssd.

Het zakformaat schijfje wordt geleverd in een schokbestendige, licht goudkleurige behuizing en is makkelijk aan te sluiten op elk apparaat met wifi of een usb-aansluiting. De ssd bevat 128GB aan opslagruimte en heeft een ingebouwde sd-kaartsleuf om eventueel ruimtegebrek op te kunnen vangen.De Canvio AeroMobile moet dankzij de extra sterke accu tot 8 uur aaneengesloten materiaal van de ssd kunnen streamen. De Toshiba Canvio AeroMobile wireless ssd is vanaf oktober te koop voor 149 euro.