Toshiba M40X-233

Toshiba levert een complete, fraai vormgegeven notebook. De zwart-zilveren kleurstelling oogt modern, en dit wordt gecompleteerd door het blauwe aan-uit-lampje en de netjes weggewerkte speakers.

Artikelnavigatie

Inleiding

Toshiba M40X-233
HP Compaq nc6220
Maxdata Pro 6000 I
Ahtec KN1
NEC Versa P550
Asus M6000V
MSI Megabook M635
Sony VAIO VGN-BX195SP
Promedion 400A
Acer Travelmate 4650

Conclusie

Hoe wij testen

Toshiba M40X-233
Prijs: 996,--
Processor:Pentium M 1,73 GHz
Harde Schijf:60 GB
Scherm:15,4" WXGA
Gewicht:2,9 Kg
Score:


Alleen het knopje dat detecteert of het scherm dichtgeklapt wordt komt wat knullig over. De prestaties zijn goed, vooral doordat het geheugen en de harddisk vrij snel zijn. Bij intensief gebruik wordt de ventilator wel wat luidruchtig.
Het 15,4-inch breedbeeld scherm geeft een zeer mooi beeld en de zwarte rand maakt het erg rustig om naar te kijken. Het breedbeeld geeft het idee dat je naar een heel groot scherm kijkt, maar maakt de notebook ook groot voor onderweg. Een klein minpuntje is dat het scherm wel spiegelt: niet met je rug naar een raam zitten dus!

Gebruiksvriendelijk
De notebook blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid: er zijn knoppen voor het bedienen van de muziek, en een volumeknop. Een ledje geeft aan of WiFi aan- of uitgeschakeld is. Het touchpad heeft, naast de ingebouwde scrollfunctie die bijna alle notebooks hebben, onder de hoeken 4 instelbare snelkoppelingen. De batterij is de beste in de test. Nadeel van de scherpe prijs is de wat karige 1 jaar carry-in garantie plus dat slechts de Home-editie van Windows XP is genstalleerd.