Toshiba met vier nieuwe 'ecolaptops'

Toshiba komt met vier nieuwe laptops die volgens de fabrikant vervaardigd zijn uit duurzaam materiaal. Ook zouden de notebooks spaarzaam zijn met energie.

De 15,6-inch L500 en 17,3-inch L550 zijn bedoeld voor dagelijks gebruik door consumenten. De 13,3-inch U500 richt zich op mobiele gebruikkers, terwijl de A500 met zijn 16:9-breedbeeldscherm zich richt op film- en multimedialiefhebbers. Alle modellen hebben een volgens Toshiba duurzaam ontwerp. Ze zijn ENERGY STAR-ready en RoHS-compliant, wat betekent dat het gebruik van giftige stoffen tot een minimum beperkt is.

Ecomode

Daarnaast beschikken ze over door Toshiba zelf ontwikkelde software om het energieverbruikt te beperken. Wanneer de ecomode ingeschakeld is, wordt automatisch de helderheid van het beeldscherm verminderd en de LED-backlight-verlichting van het toetsenbord uitgezet. Tevens worden de tijdsinstellingen voor de sluimerstand van de harde schijf, het beeldscherm en de systeem-shutdown aangepast. Om de gebruiker aan te moedigen de ecomode aan te zetten, geeft de Eco Utility real-time weer hoeveel stroom de laptop verbruikt en welke besparing geboekt wordt.


De Toshiba Satellite L500, L550, U500 en A500 zijn naar verwachting in juli 2009 leverbaar.  Exacte specificaties en adviesprijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Toshiba A500