Toshiba presenteert 4K-hybride

Toshiba presenteert tijdens IFA haar Satellite Radius 12, een hybride laptop met een 12.5-inch 4K-scherm. Met vijf verschillende standen is deze hybride geschikt voor elke situatie, aldus Toshiba.

De Toshiba Satellite Radius 12 komt in twee versies: het Ultra HD-model met een 4K-scherm of de Full HD-editie. Het 4K-scherm heeft een resolutie van 3840 x 2160, de Full HD-variant zit op 1920 x 1080. 'We zijn trots om als eerste een draaibare 12,5” Ultra HD 4K te introduceren en hebben samengewerkt met onze partners zoals Microsoft Corp. en Intel om de nieuwste technologieën toe te kunnen passen', vertelt Sandor van der Ham, Vice President B2C PC, Lifestyle Products and Services Group bij Toshiba Europa. Het 360 graden-sharnier in de Sattelite Radius 12 zorgt ervoor dat je vijf gebruiksstanden hebt: laptop, tablet, op tafel en bij presentaties en voor publiek. Daarnaast is de display gemaakt van Corning Gorilla Glass, waardoor deze stevig aandoet.

Specificaties

Hoewel het beeldscherm het meest interessante is aan de Satellite Radius 12, is dit zeker niet het enige wat de aandacht trekt. Dankzij de Intel Core i7-processor en 8GB aan ram moet de tablet vloeiend werken. Bovendien draait het apparaat op het nieuwe Windows 10, wat optimaal moet zijn voor zowel mobiele devices als desktops. Om optimaal gebruik te maken van Microsoft's digitale assistent Cortana zit er een aparte knop op het toetsenbord. Ook aan opslag heb je geen tekort, de Satellite Radius 12 heeft tot 512GB ssd schijfruimte. Maar ook het formaat en het gewicht van het apparaat is erg prettig. De tablet is slechts 15,4 mm dik en komt met een gewicht van 1,32 KG, waardoor hij gemakkelijk mee te nemen is. Qua connectiviteit laat de Satellite Radius 12 niets te wensen over. Het device heeft een usb 3.1 type-c-poort met tot 10Gbps verwerkingscapaciteit. Verbinding met het internet maak je met de Intel Dual Band Wireless-AC.

Beschikbaarheid

Beide varianten van de Toshiba Sattelite Radius 12, zowel de Ultra HD-variant als de Full HD-versie, komen in het vierde kwartaal van dit jaar naar Europa. Hoeveel het apparaat gaat kosten, is nog niet bekend.