Toshiba roept notebookbatterijen terug

De Japanse notebookproducent meldt een 'mogelijk probleem' met het opladen van sommige van haar notebooks. De accu's in de schootcomputers staan niet op springen (zoals in sommige Dell-systemen), maar leveren te weinig energie.

Het mogelijke probleem met de batterijen betreft in de Benelux alleen de volgende systemen: de Toshiba Satellite (Pro) A100, Satellite (Pro) M70 en Tecra A7 en alln die systemen die geproduceerd zijn van maart tot en met mei 2006. Het betreft bovendien een aantal typen batterijen, waarvan een zeer klein percentage een probleem met opladen kan hebben.

"Deze batterijen leveren dus geen gezondheidsrisicos op en raken ook niet oververhit", aldus een persberiht van Toshiba.

Testprogramma
Toshiba heeft een softwareprogramma ontwikkeld om de batterij te testen en aan te geven of er mogelijk een probleem is. Toshiba zal dit softwareprogramma zo snel mogelijk beschikbaar stellen. Met dit programma kan ook de omruiling worden aangevraagd. Verder zal Toshiba instructies geven om ook visueel een batterijcontrole te doen. Toshiba neemt geen laptops terug, maar ruilt batterijen die het probleem vertonen kosteloos om.

Klantenservice
Klanten kunnen op de volgende webpagina opzoeken wat wij moeten doen: www.computers.toshiba.nl/recallbatterijen