Toshiba Satellite en Portégé Z930, de ultieme ultrabook

Ben je vaak onderweg voor je werk dan is het handig om een laptop bij je te hebben die licht is maar toch voldoende prestaties biedt voor zakelijke toepassingen. De ultradunne Toshiba Z930 is de lichtstse ultrabook ter wereld en sluit perfect aan bij deze behoefte.

(Advertorial)

Toshiba weet de Z930 namelijk erg dun en licht te houden. Met een gewicht van slecht 1,12 kg is het zelfs de meest lichte ultrabook ter wereld. Naast een zeer beperkt gewicht is de laptop ook nog eens erg dun. Met een dikte van slechts 15,9 mm laat hij vele concurrenten achter zich.

De compacte en lichte behuizing gaan niet ten koste van de bouwkwaliteit. Integendeel. Toshiba voorziet de Z930 van een duurzaam chassis van magnesiumlegering. Een honingraatstructuur moet nog eens voor extra stevigheid zorgen.

Schitterend design

Naast een solide bouw heeft Toshiba ook aan het design gedacht. De behuizing is uitgevoerd in getextureerd zilverkleurig magnesium. Het geeft de laptop niet alleen een chique uitstraling, maar ook zakelijk kun je met de Z930 prima voor de dag komen.

Het beeldscherm heeft een diameter van 13,3 inch en maakt gebruik van Toshiba's High Brightness-techniek voor een hoge lichtopbrengst en ragscherpe beelden met een rijk contrast en volle kleuren.

Het toetsenbord van de Z930 is uitgevoerd met matte toetsen en is bovendien spatbestendig. Het sluit perfect aan bij het overige design en helpt je kostbare bedrijfsgegevens te beschermen wanneer je bijvoorbeeld per ongeluk vloeistof morst. Ook beschikt het over backlight-verlichting waardoor je ook in minder verlichte ruimtes de prettig met de Toshiba Z930 kunt werken. De overige bediening verloopt via een groot touchpad met multi-touch-ondersteuning.

Krachtige componenten

Binnenin voorziet Toshiba hun Z930-modellen van krachtige componenten. Je hebt de keuze uit de nieuwste generatie Intel-processoren (Ivy Bridge), die niet alleen erg krachtig zijn maar ook zuinig hun werk doen. Dat in combinatie met een krachtige accu zorgt dat je maximaal acht uur zonder netvoeding kunt werken.

Je bestanden bewaar je veilig op een Solite State Disk (SSD) van maximaal 265 GB. Dankzij deze schijf start de ultrabook razendsnel op en loopt het besturingssysteem Windows 7 Home Edition als een zonnetje. De Z930 biedt daarnaast volop aansluitmogelijkheden, dankzij poorten voor SD, GigabitLAN, HDMI, VGA en USB 2.0 (2x) en 3.0 (1x). Eventueel kun je via Intel's Wireless Display de ultrabook draadloos aansluiten op een TV die deze techniek ondersteunt.

Toshiba staat garant voor een probleemloze werking van de Z930 en geeft daarom een unieke 200 procent zekerheidsgarantie. Dus raakt je laptop onverhoopt binnen het eerste jaar na aankoop toch defect en valt dit onder garantie dan repareren ze deze en geven je bovendien het volledige aankoopbedrag retour.