Toshiba Tecra W50-A-104

Alles aan de nieuwe Tecra van Toshiba ademt kracht uit en dat begint al bij het gewicht.

De workstation van Toshiba is met z'n ruime 2,7 kilo aan de zware kant. Het is dan ook een apparaat wat dan wel mobiel is, maar wat weer niet geschikt is om continu mee te slepen. De specificaties van de Tecra zijn, net als het gewicht, bovengemiddeld, iets wat je ook mag verwachten van een werkstation. Met een Intel Core i7 processor van 2,70Ghz en intern geheugen van maar liefst 32GB, spreken we over specificaties waarbij we ons niets in kunnen denken wat het apparaat niet aankan.

Het full hd ips-scherm is een genot om naar te kijken. Een dergelijk scherm is natuurlijk wel noodzakelijk als je je bedenkt dat de workstation voorzien is van Nvidia's grafische Quadro-processor, een processor specifiek bedoeld voor workstations.

Wat opslag betreft heb je 1TB tot je beschikking via een sshd, een ssd/hdd-hybride dus. Uiteraard profiteer je wel van een ruime opslagcapaciteit, gezien de doelgroep niet onbelangrijk.

Iedere werkplek vraagt weer om andere aansluitingen en de Tecra voorziet in elke denkbare behoefte. Zo heb je twee usb 2.0- en twee usb 3.0-poorten tot je beschikking, een hdmi-, vga- en display-poort en een dockingpoort aan de onderkant. Ook een sd-poort, pc-kaartsleuf en een smartcard-poort is aanwezig.

Een mobiele workstation laat je niet 'zomaar' achter. Daarom vind je bijvoorbeeld een biometrische scanner op het toetsenbord. Verdere beveiligingsopties vind je in de aanwezige smartcardlezer, waarmee je het device kunt versleutelen. Ook is de drive een zogenaamde 'self encrypting device', waarmee gegevens op de schijf versleuteld worden zonder dat je hier als gebruiker omkijken naar hebt of last van ondervindt.

Prijs: €1899,- (excl. btw)
Info: www.toshiba.com

MKB Best Choice 2014