Trend Micro met beveiliging op afstand

Trend Micro introduceert SecureCloud, een compleet beveiligingsplatform datals Software-as-a-Service-basis (SaaS) wordt aangeboden. Volgens de fabrikant biedt hetbedrijven van alle groottenhiermee een laagdrempelige en onderhoudsvrije beveiligingsoplossing.

Het SecureCloud beveiligingsplatform omvat drie 'dimensies'. Allereerst omvat het aanbod een beveiligingsbeleid voor alle gebruikerstypes, dat via een webconsole te beheren is. Daarnaast beschermt SecureCloud tegen internet- en e-mailbedreigingen met onder andere webreputatie-, antimalware- en contentbeveiliging. Een aantal diensten die op alle infrastructuurlagen - van gateway tot en met desktop - bescherming bieden, vormt de derde dimensie.

De totaaloplossing biedt volgens Trend Micro vooral voor kleine bedrijven voordelen.Zij hebben volgens de fabrikant vaakmoeite om de vele losstaande beveiligingsoplossingen te beheren en hebben behoefte aan n eenvoudig te gebruiken webconsole voor het beheer daarvan.

Email Reputation Services
Vanuit SecureCloud biedt Trend Micro zijn Email Reputation Services aan. Dit iseenbeveiligingslinie voor messaging-verkeer op de gateway. De beheerportal binnen Email Reputation Services biedt klanten de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe ze omgaan met verzenders van schadelijke e-mails. Zo kunnen ze een beleid opstellen voor specifieke Internet Service Providers of landen en een Botnet Report uitvoeren om hun netwerk te monitoren op schadelijke activiteiten. De service is ook verkrijgbaar via Trend Micro-partner Cisco, bijvoorbeeld als component van het Security Plus-pakket dat draait op de Trend Micro CSC blade voor Cisco ASA-platforms.