Turing Phone: optimale security aan binnen- en buitenkant

Security voor smartphones kun je server-side regelen via BES bijvoorbeeld, of Samsung KNOX. Op hardwareniveau is dit mogelijk met de Blackphone. Echter, niets lijkt zo veilig te zijn als de Turing Phone.

De Turing Phone is een device die, zoals ook de Blackphone, het niet moet hebben van de grandioze specificaties. Met een Snapdragon 801 processor, 3GB aan intern geheugen en een 5.5-inch, 1080p display is het niet een slechte, maar ook zeker geen een cutting edge smartphone. De camera mag er overigens wel zijn met een camera voor en achter die respectievelijk 8- en 13 megapixels meten. Ook de opslag zit wel goed, waarbij je de keuze hebt uit 64GB of 128GB.

De echte trekker is natuurlijk de veiligheid. Met server-vrije en versleutelde communicatie tussen eigenaren van de Turing Phone is privacy gegarandeerd. Wil je de smartphone gebruiken, dan moet je gebruik maken van een fingerprint-scanner, dus valt je smartphone in ongewenste handen is er nog geen man overboord. En dan hebben we het nog niet over de buitenkant gehad, die uit zogenaamd liquidmorphium bestaat, wat sterker dan staal of titanium zou zijn. Het geeft de phone daarnaast een ontzettend strak uiterlijk.

Turing Phone

De smartphone draait op Android. Wat voor versie weten we niet, maar het is redelijk om aan te nemen dat het hier om een aangepaste variant van het os gaat. Wel weten we ongeveer de prijs, en die ligt, zoals verwacht, hoog. Voor 740 dollar heb je de 64GB-variant, voor de 128GB-variant betaal je 870 dollar. Vanaf augustus zou de smartphone beschikbaar moeten zijn. Hou de officiƫle website in de gaten voor meer info.

Turing Phone