Turn It On: tweestaps-authentificatie voor online accounts

Security-experts buitelen over elkaar heen om ons te waarschuwen voor de vakkundigheid van hackers. Zeker, hackers zijn slim, maar met wat voorbereiding maak je het hen al lastiger om bij persoonlijke informatie opgeslagen in jouw online-accounts te komen. Leverancier van security-oplossingen TeleSign heeft hiervoor een website opgericht.

De website, Turn It On geheten, leert je hoe je tweestaps-authentificatie instelt op jouw online accounts. De website is overzichtelijk en verdeelt online services in groepen als shopping, social media en cloud computing. Van services als Microsoft Azure tot aan Facebook en Evernote, voor al deze services vind je een uitgebreide uitleg hoe Twee-staps authentificatie in te stellen voor jouw account.

Security breaches

Dat twee-staps authentificatie nodig is mag blijken uit het aantal security breaches, dat in 2014 met 25 procent steeg ten opzichte van het jaar daarvoor, met bijna 15 gerapporteerde breaches per week volgens TeleSign. Hoewel Twee-staps authentificatie geen end-all oplossing is, maakt het hackers het bijzonder lastig details over jou en jouw account te bemachtigen. En persoonlijke data is dergelijke beveiliging toch zeker wel waard.

Turn It On: tweestaps-authentificatie voor online accounts
Van Facebook tot Microsoft Azure: beveiliging voor jouw accounts uitgelegd op deze handige website.