Twee nieuwe Microsoft Lumia-toestellen op komst

Hoewel Microsoft morgen een persconferentie geeft, is er al een en ander bekend geworden wat er zoal aangekondigd gaat worden. Zo heeft het bedrijf per ongeluk afbeeldingen online gezet op haar Britse website.

De afbeeldingen zijn inmiddels weer offline gehaald, maar wel zijn er hiermee enkele specificaties gelekt. Zo komen er twee varianten van het toestel, een Lumia 950 met een 5.2-inch scherm en een Lumia 950 XL met een 5.7-inch scherm. Beide toestellen hebben een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Daarnaast hebben beide toestellen een 20-megapixelcamera aan boord en 32GB aan opslag, uitbreidbaar tot 2TB via microSD. Over prijzen is nog niets bekend.

De toestellen draaien op Windows 10. Dit is eigenlijk het meest interessante aspect van de nieuwe smartphones, want hoewel het nieuwe besturingssysteem van Microsoft al in juli is uitgerold, blijft het stil rondom de mobiele variant van het besturingssysteem. Morgen wordt naar alle waarschijnlijkheid het doek gehaald van Windows 10 voor smartphones, en weten we hopelijk meer.