Twee TeraByte netwerkopslag van LaCie

LaCie lanceert een harde schijf-opslagsysteem met ruimte voor 2 TeraByte aan bestanden. Voor de goede orde: 1 TeraByte (TB) is duizend GigaByte (GB), waarbij 1 GigaByte weer staat voor 1000 MegaByte. De LaCie kan dus maar liefst 2 miljoen MB wegschrijven.

De LaCie Ethernet Big Disk 2TB is als compacte opslagoplossing geschikt voor het centraal opslaan en delen van bestanden via een lokaal netwerk met Windows-, Mac OS- en Linux-apparatuur. Doelgroep van LaCie is het kleinbedrijf, maar een particuliere filmliefhebber zou ook zijn slag kunnen slaan, met ruimte voor vele honderden films in DVD-kwaliteit.

De naam verraadt al dat het opslagkastje kan worden aangesloten op een lokaal Ethernet-netwerk. Het apparaat beschikt over een snelle Gigabit-aansluiting (1000 Mbps). Eenmaal aangesloten op het LAN kan de werking via een webinterface, vanaf een andere pc in het LAN, worden ingesteld.

'Grootste opslagoplossing'
"De LaCie Ethernet Big Disk, met een nieuwe capaciteit van 2TB, is de grootste opslagoplossing voor netwerken die momenteel beschikbaar is voor kleine kantoren en thuisgebruikers", zegt Ward Bauwens, Area Manager Benelux bij LaCie. "Er is geen enkele andere oplossing op de markt die zon grote capaciteit biedt in n enkel, compact toestel. En die het mogelijk maakt om eenvoudig een persoonlijke digitale bibliotheek op te slaan."