'TWIG Discovery' navigatietelefoon

De Finse telefoonbouwer Benefon is (nog) niet zo bekend als landgenoot Nokia. Maar met de 'TWIG Discovery' navigatietelefoon wil Benfon behalve Scandinavi ook de rest van Europa veroveren.

Tijdens het 3GSM Congres in Barcelona lanceerde Benefon 'TWIG' als nieuw merk voor persoonlijke navigatietoepassingen. Onderdeel van de TWIG-lijn is de TWIG Discovery, een mobiele handset met gentegreerde GPS/GSM-navigatiefunctie. Gemakkelijk in gebruik en hoogwaardig in techniek, meldt een vandaag verschenen perscommuniqu: n druk op de knop en de Discovery begint met navigeren, weergegeven in 2D of 3D op een TFT-scherm met 256k kleuren en met uitgesproken instructies.

Vanaf mei te koop
De ingebouwde GPS-ontvanger voor navigatie bevat gedetailleerde kaarten van NAVTEQ. De on-board navigatiefunctie geeft je de beste en meest up-to-date navigatiegegevens. TWIG discovery is vanaf mei ook in Nederland te koop.
Nederlandstalige spraakgestuurde instructies helpen de bestemming te bereiken. Als bestemming kan de gebruiker ook uit een groot aantal nuttige plaatsen (Points of Interest) kiezen, die in het apparaat bijeen zijn gebracht. Een noodknop helpt bovendien om, vooraf ingestelde hulpinstanties, je exacte locatie door te geven.

Kaarten op MiniSD-card
De kaarten die nodig zijn voor navigatie ontvangt de TWIG niet alleen online over het mobiele netwerk, maar kunnen opgeslagen worden op een MiniSD-card die in het toestel is ingebouwd. Je hoeft dus geen dure abonnementen af te sluiten. Rogier Brugman, Managing Director van Mobilesian, importeur en distributeur van alle producten van het Finse Benefon ziet ook voor de Nederlandse markt vele mogelijkheden.