Twitter gewaardeerd op 4,5 miljard dollar

Twitter zou inmiddels 4,5 miljard dollar (3,3 miljard euro) waard zijn. De Amerikaanse zakenbank JPMorgan wil namelijk een belang van 10 procent nemen in de microblogdienst, ter waarde van 450 miljoen dollar, zo meldt de Financial Times.

De investering wordt volgens de krant gedaan via het nieuwe investeringsfonds van JPMorgan, het Digital Growth Fund, bedoeld voor investeringen in de technologiesector. Een dergelijk fonds werd eerder al opgezet door concurrent Goldman Sachs, waarmee al geïnvesteerd is in Facebook.

Eerder zouden Google en Facebook bereid zijn geweest om 8 tot 10 miljard dollar voor Twitter te betalen. Hoewel de microblogdienst steeds meer gebruikers heeft, wordt verwacht wordt dat het dit jaar tussen 100 en 110 miljoen dollar zal omzetten.

Dit is bij lange na niet genoeg om investeringen van dergelijke grootte terug te verdienen. Er wordt dan ook gevreesd dat een nieuwe internetbubbel in de maak is, gecreëerd rondom social media. Deze beloven steeds groter te worden, maar brengen vooralsnog weinig geld in het laatje.