Twitter krijgt dubbele beveiliging

Twitteraccounts zijn vaak het slachtoffer van hackers. Daar moet iets aan veranderen, vindt nu ook Twitter zelf. Het sociale medium voert de beveiliging op door een extra code via sms, aldus Wired.

De beveiligingstechniek is vergelijkbaar met hoe bijvoorbeeld Google zijn Gmail beveiligt. Ook Microsoft kondigde onlangs een tweestapsverificatie aan.

Wel wijkt de nieuwe techniek van Twitter af op een belangrijk punt: heb je eenmaal met de code jezelf aangemeld via een bepaald apparaat, dan hoef je voortan als je inlogt via die machine niet meer een tweede code in te voeren.

Slachtoffer

Twitter-accounts zijn al redelijk vaak het slachtoffer geweest van cyberaanvallen. Zo werden onlangs de accounts van BBC, Burger King en zelfs Noord-Korea gekraakt. Ook het account van het AP moest het ontgelden; hackers plaatsten daarop het bericht dat er bommen in het Witte Huis zouden zijn geplaatst. Ook in februari dit jaar was het mis, toen werden persoonlijke gegevens van 250.000 twitteraars buitgemaakt.

Overigens is de extra beveiliging momenteel nog niet actief. Het is ook niet duidelijk wanneer dit gaat gebeuren en Twitter zelf wil niet reageren op de berichtgeving.