Twitter lanceert privégroepsgesprekken en videofunctie

Twitter komt met twee nieuwe functies: een videofunctie en privégroepsgesprekken. Daarmee is het nu mogelijk om video's te uploaden vanuit de applicaties en via de website. Het bedrijf maakte de nieuwe functionaliteiten bekend via hun blog.

Direct Messages, de privéberichten op Twitter, kon je voorheen alleen naar één persoon sturen. Bovendien moesten de gebruikers elkaar dan ook nog volgen, wilden ze deze berichten versturen en ontvangen. Dat is nu voorbij. Sinds vandaag kun je een Direct Message naar een groep gebruikers sturen en is het alleen noodzakelijk dat degene die het gesprek start door alle deelnemers gevolgd worden. De andere deelnemers hoeven elkaar niet te volgen. Als je aan een groep wordt toegevoegd, krijg je hier een notificatie van.

Bovendien is het ook mogelijk om Tweets uit je tijdlijn te delen in het groepsgesprek, zelfs als deze van mensen zijn die niet in het gesprek meedoen. Je kunt een gesprek voeren met maximaal twintig mensen.

Video's uploaden

Het internet bruist tegenwoordig van de foto's, gif-animaties en video's. Twitter heeft dit ook opgemerkt en het mogelijk gemaakt om deze toe te voegen, aan te passen en te delen via de Twitter-applicatie. In de app zit een camera-functie, waarmee je video's kunt opnemen. Deze video's kun je, na de aanpassingen die jij wilt doorvoeren, delen via je tijdlijn. Deze worden vervolgens weergegeven als thumbnails en zijn af te spelen met één tik op het scherm. De maximale lengte van een video is dertig seconden. iPhone-gebruikers hebben de mogelijkheid om video's uit hun gallerij te selecteren, deze functie verschijnt ook in de Android-app, wanneer is nog niet bekend.